Kali Linux kurulumun nasıl yapıldığını anlatacağım.
Ya direk bilgisayarınıza ikinci bir işletim sistemi olarak kurarsınız ya da Oracle VM VirtualBox kullanarak sanal olarak kurabilirsiniz.
Kurulum cdsini makinamıza yerleştiriyoruz.
Resim-1
Karşımıza Kali Linux kurulumunun ekranı geliyor. Kaliyi Backtrack de olduğu gibi farklı şekillerde kullanabiliriz. Biz direk diskimizde kullanacağız ve kurulumu arabirimli olarak yapacağız.
Yukarıdaki seçeneklerden Graphical Install ‘ ı seçiyoruz.
Resim-2
Karşımıza kurulum sürecinde kullanılacak olan dili soran ekran geliyor. Ben İngilizce kullanacağım.
Dili seçtikten sonra Continue seçeneği ile devam ediyoruz.
Resim-3
Karşımıza lokasyon seçmemizi isteyen ekran geliyor. Ben bölge ayarlarımı United States olarak seçiyorum ve devam ediyorum.
Resim-4
Klavye ayarlarını seçtiğimiz ekran geliyor. Bu ekrandan klavyemizi seçiyoruz ve devam ediyoruz. Ben Türkçe Q klavye seçerek devam ediyorum.
Devam ettikten sonra seçtiğimiz ayarlarla ilgili bileşenlerin kurulduğu ekran geliyor.
Resim-5
Resim-6
Bileşenler kurulduktan sonra network ayarlarının yapıldığı ekran geliyor karşımıza. Burada bizden makinanın DNS ismini soruyor. Ben Host ismimi Kali olarak ayarladım.
Resim-7
Bu ekranda bize domain ismini soruyor. Burada sorduğu makinanın DNS suffix’idir. Herhangi bir domain ortamım olmadığı için ben bu alanı boş bırakıyorum. Devam ediyorum.
Resim-8
Karşımıza gelen ekran bizden “root” kullanıcısının şifresini soran ekran. Buraya şifremizi yazıp devam ediyoruz.
Resim-9
Bu ekranda bize Saat ve Tarih ayarlarımızı soruyor. Ben bölge olarak Amerika şeçtiğim için burada Türkiye zamanı gözükmüyor. Dolayısı ile defaultta bırakıp geçiyorum.
Resim-10
Bu adımda bize diskimizi nasıl yapılandıracağımız soruyor. Ben diskimi tek parça olarak kullanıyorum. En üstteki seçeneği seçip devam ediyorum.
Resim-11
Kurulumu hangi diske yapacağımızı soruyor. Benim sanal makinamda tek disk olduğu için bir tane gözüküyor. Sizde eğer birden fazla diskiniz varsa hangi diske kurmak istiyorsanız seçim devam edebilirsiniz.
Resim-12
Bu aşamada Linux de bulunan Home, usr, var, tmp gibi alanların farklı partitionlara kurulabileceğini soruyor. Biz hepsini tek bir disk partitionunda tutacağız. En üstteki seçeneği seçip devam ediyoruz.
Resim-13
Disk ayarlarımızın özetini gösteriyor, herhangi bir ayar değiştirmek istediğimiz zaman geri gidebiliriz. Ayarlarımızı kontrol ettikten sonra Devam ediyoruz.
Resim-14
Disk ayarlarını yukarıdaki gibi şekillendireceğini soran ekrandayız. “YES” seçeneğini seçip devam ediyoruz.
Resim-15
Ve kurulumumuz başlıyor.
Resim-16
Kurulum bittikten sonra karşımıza gelen ekran bize Paket yönetiminin nasıl yapılacağını soruyor. Burada sorduğu Network Mirror’ ın kullanılıp kullanılmayacağı. Bunu kurmamız güncel programları almamız açısından önemli. Bu seçim ile Network Mirror açıyoruz ve aynı zamanda CD-ROM da bulunan program kurulum paketlerinin kuruluma eklemek. “YES” seçeneğini seçip “Continue” ile devam ediyoruz.
Resim-17
Proxy ayarlarının sorulduğu ekran geliyor karşımıza. Benim ortamımda herhangi bir Proxy mevcut değil. Eğer internete prox ile erişemiyorsanız Proxy adresinizi yazıp devam edebilirsiniz. Ben boş bırakarak devam ediyorum.
Resim-18
Girdiğimiz seçenekler ayarlanıyor.
Resim-19
Karşımıza gelen ekranda bize Kalide bulunan boot loaderın kurulup kurulmayacağını soruyor. Makinamızda herhangi bir işletim sistemi olmadığı için herhangi bir boot loader da mevcut değil dolayısı ile GRUB bootloader ın kurulması için “Yes” seçeneğini seçip devam ediyoruz.
Windows bulunan bir makinaya GRUB kurarsanız varolan bootloader ı bozabilirsiniz bu yüzden Windows olan ortamlarda bu ayara dikkat edilmelidir.
Resim-20
Kurulumun tamamlandığını gösteren ekran karşımızda. Kurulumu bitirdikten sonra CDROM daki medyayı çıkarıp “Continue” seçeneği ile devam ediyoruz.
Resim-21
Restart işlemi için gerekli ayarlamalar yapılıyor.
Restart işlemi tamamlandıktan sonra karşımıza aşağıdaki ekran geliyor.
Resim-22
Karşımıza gelen ekran Kali kurulumunun Login ekranı.
Other yazan yere tıklıyoruz.
Resim-23
Kullanıcı adı alanına “root” yazıyoruz ve “Log In” tuşunu tıklıyoruz.
Resim-24
Şifre alanına da kurulumu yaparken belirlediğimiz root kulanıcısının şifresini yazıyoruz.
Resim-25
Ve karşımızda yeni Debian tabanlı KALI işletim sistemimiz.
LAMP stack is a group of open source software used to get web servers up and running. The acronym stands for Linux, Apache, MySQL, and PHP. Since the virtual private server is already running Ubuntu, the linux part is taken care of. Here is how to install the rest.
The steps in this tutorial require the user to have root privileges on your VPS. You can see how to set that up in the Initial Server Setup in steps 3 and 4.
Apache is a free open source software which runs over 50% of the world’s web servers.
To install apache, open terminal and type in these commands:
sudo apt-get update sudo apt-get install apache2
That’s it. To check if Apache is installed, direct your browser to your server’s IP address (eg. http://12.34.56.789). The page should display the words “It works!" like this.
You can run the following command to reveal your server’s IP address.
ifconfig eth0 | grep inet | awk '{ print $2 }'
MySQL is a powerful database management system used for organizing and retrieving data
To install MySQL, open terminal and type in these commands:
sudo apt-get install mysql-server libapache2-mod-auth-mysql php5-mysql
During the installation, MySQL will ask you to set a root password. If you miss the chance to set the password while the program is installing, it is very easy to set the password later from within the MySQL shell.
Once you have installed MySQL, we should activate it with this command:
sudo mysql_install_db
Finish up by running the MySQL set up script:
sudo /usr/bin/mysql_secure_installation
The prompt will ask you for your current root password.
Type it in.
Enter current password for root (enter for none): OK, successfully used password, moving on...
Then the prompt will ask you if you want to change the root password. Go ahead and choose N and move on to the next steps.
It’s easiest just to say Yes to all the options. At the end, MySQL will reload and implement the new changes.
By default, a MySQL installation has an anonymous user, allowing anyone to log into MySQL without having to have a user account created for them. This is intended only for testing, and to make the installation go a bit smoother. You should remove them before moving into a production environment. Remove anonymous users? [Y/n] y ... Success! Normally, root should only be allowed to connect from 'localhost'. This ensures that someone cannot guess at the root password from the network. Disallow root login remotely? [Y/n] y ... Success! By default, MySQL comes with a database named 'test' that anyone can access. This is also intended only for testing, and should be removed before moving into a production environment. Remove test database and access to it? [Y/n] y - Dropping test database... ... Success! - Removing privileges on test database... ... Success! Reloading the privilege tables will ensure that all changes made so far will take effect immediately. Reload privilege tables now? [Y/n] y ... Success! Cleaning up...
Once you're done with that you can finish up by installing PHP.
PHP is an open source web scripting language that is widely use to build dynamic webpages.
To install PHP, open terminal and type in this command.
sudo apt-get install php5 libapache2-mod-php5 php5-mcrypt
After you answer yes to the prompt twice, PHP will install itself.
It may also be useful to add php to the directory index, to serve the relevant php index files:
sudo nano /etc/apache2/mods-enabled/dir.conf
Add index.php to the beginning of index files. The page should now look like this:
<IfModule mod_dir.c> DirectoryIndex index.php index.html index.cgi index.pl index.php index.xhtml index.htm </IfModule>
PHP also has a variety of useful libraries and modules that you can add onto your virtual server. You can see the libraries that are available.
apt-cache search php5-
Terminal will then display the list of possible modules. The beginning looks like this:
php5-cgi - server-side, HTML-embedded scripting language (CGI binary) php5-cli - command-line interpreter for the php5 scripting language php5-common - Common files for packages built from the php5 source php5-curl - CURL module for php5 php5-dbg - Debug symbols for PHP5 php5-dev - Files for PHP5 module development php5-gd - GD module for php5 php5-gmp - GMP module for php5 php5-ldap - LDAP module for php5 php5-mysql - MySQL module for php5 php5-odbc - ODBC module for php5 php5-pgsql - PostgreSQL module for php5 php5-pspell - pspell module for php5 php5-recode - recode module for php5 php5-snmp - SNMP module for php5 php5-sqlite - SQLite module for php5 php5-tidy - tidy module for php5 php5-xmlrpc - XML-RPC module for php5 php5-xsl - XSL module for php5 php5-adodb - Extension optimising the ADOdb database abstraction library php5-auth-pam - A PHP5 extension for PAM authentication [...]
Once you decide to install the module, type:
sudo apt-get install name of the module
You can install multiple libraries at once by separating the name of each module with a space.
Congratulations! You now have LAMP stack on your droplet!
Although LAMP is installed, we can still take a look and see the components online by creating a quick php info page
To set this up, first create a new file:
sudo nano /var/www/info.php
Add in the following line:
<?php phpinfo(); ?>
Then Save and Exit.
Restart apache so that all of the changes take effect:
sudo service apache2 restart
Finish up by visiting your php info page (make sure you replace the example ip address with your correct one): http://12.34.56.789/info.php
This post shows step-by-step How to install NetBeans 8.x for JavaSE on Kali Linux x86/64 bit.
Step 1 : Download Netbeans 8.x IDE JavaSE for Linux from the official website. To download Netbeans Click Here .
Step 2 : Open Terminal window.
Step 3 : Go to the location where the downloaded file is stored.
root@kali :~# cd Downloads
Step 4 : Type the below command before installing NetBeans IDE.
root@kali:~/Downloads# chmod +x netbeans-8.1-linux.sh
root@kali:~/Downloads# ./netbeans-8.1-linux.sh
Next, a window will pop up. Follow the installation instructions by accepting terms and conditions.
Step 5 : Final step after the installation is complete. Getting started with Java on NetBeans 8.x IDE. Open Netbeans by clicking Applications >> Programming >> NetBeans IDE 8.1